top of page

OVER MIJ

Mijn naam is Dennis Claessens. Op mijn 12e begonnen met de camera van mijn ouders om samen met wat vrienden filmpjes te maken en al snel ontdekt dat dit toch wel het mooiste vak is dat er is.

Toen ik een jaar of 14 was begonnen bij de lokale omroep (Omroep Venray), ontmoette ik daar vrienden die een studie deden in dit vak. Bij hen mocht ik zo nu en dan eens helpen bij hun studentenfilms. Daar vond ik de passie voor het proces om met een super tof team mooie dingen te maken.

Op mijn 17e klaar op de Havo ging ik diezelfde filmstudie doen. Hier leerde ik alles van schijven tot camerawerk, en van montage tot marketing.
 

Afsluitend liep ik 3 stages. Een half jaar liep ik bij Yune, een grote speler in commercials en online content. Zij werken o.a. voor Jumbo, Coca-Cola, ABN-Amro en ANWB.

Een aantal maanden liep ik in het lichtteam bij een serie van Nickelodeon. Die zowel in Nederland als Amerika te zien was. Hier heb ik veel geleerd over het belichten van scenes en studiowerk.

Vervolgens liep ik mee bij de NPO-serie Swanenburg. Een dramaserie van grote omvang. Op deze grote set heb ik als camera-assistent alles geleerd over professionele camera's, focus-pullen, grippen, en het werken bij een grote professionele productie.

Nu, afgestudeerd van de filmopleiding, ben ik volop aan het werk om mooie producties te doen, op gave sets te werken. Ik ben naast bedrijfsfilms, commercials, videoclips en meer, ook parttime werkzaam voor de NPO als cameraman-editor.

IMG_6089.jpg
bottom of page